Korte van Ruusbroecstraat 51

Antwerpen (BE)2020 —
 2 Duplex appartementenGerealiseerd
Het project in de Korte Van Ruusbroecstraat kent een woelige geschiedenis die ervoor gezorgd heeft dat er zeer boeiend gelaagdheid in het pand is ontstaan met zeer ruime plateaus. Door het bestaande pand uit te zuiveren tot zijn structurele  essentie zijn de hoge plafonds en brede ruimtes terug in eren hersteld. De verdieping die werd toegevoegd vervolledigt het straatbeeld en geeft de ruimte voor een terras met mooi intensief groendak. Deze duurzaam gerenoveerde, energiezuinige woning is klaar voor jouw toekomst. Duurzaam verhaalIn een statig pand in de Korte Van Ruusbroecstraat wordt op dit moment twee fantastische woningen gerenoveerd. Het pand wordt gestript en met oog voor duurzaamheid weer opgebouwd. Het dak, net als de voor- en achtergevel werden volledig langs de buiten- en binnenzijde geïsoleerd. Overal vind je dubbele beglazing. Omdat we geloven dat gas een eindig verhaal is, wordt de woning verwarmd en gekoeld met een warmtepomp. Regenwater wordt opgevangen en gefilterd in de kelder en gebruikt in de wasplaats, voor de buitenkranen en om het toilet door te spoelen. Hiermee bespaar je tot 30% op je waterverbruik. Er is een mogelijkheid voor zonnepanelen, waardoor je woning grotendeels zelfvoorzienend kan worden.

De originele details zijn een verwijzing naar de woelige en rijke geschiedenis van het pand. Typische elementen voor de mooie, bruisende Zurenborg wijk.

De oriëntatie en ligging van het pand zorgen in combinatie met de hoge plafonds en de vele ramen voor een fantastische lichtinval. Door het pand uit te zuiveren tot de structurele essentie komt dit weer helemaal naar voor.